Satakunta cup ja Piirinmestaruus-kilpailujen säännöt

7.5.2023

Satakuntacup on Ellivuori Ski Teamin, Harjavallan Jymyn sekä Porin Slalomseuran välinen kuuden osakilpailun cup (2xSP, 2xP, 2xSuP), joka on tarkoitettu kaikille seurojen harjoitusryhmissä laskeville ja heidän huoltajilleen.

Kilpailusarjat

Miehet ja naiset: alle 8, 10, 12, 14, 16 ja 18, sekä yleinen, ja yli 35.

Pistelasku

Kussakin osakilpailussa jaetaan pisteitä viidelle parhaalle seuraavasti: 7, 5, 4, 3, 2. Sijoista viisi eteenpäin saa jokainen yhden laskun aloittanut kilpailija yhden pisteen.

Cupin loppupisteissä sarjan voittaa eniten pisteitä neljässä osakilpailussa kerännyt kilpailija. Kilpailijoiden päädyttyä tasapisteisiin verrataan kilpailijoiden sijoituksia. Parempi on se, jolla on enemmän ensimmäisiä sijoja, toisia sijoja jne. Ensin verrataan neljää parasta kilpailua, ja sen jälkeen viidenneksi parasta ja tarvittaessa vielä kuudenneksi parasta osakilpailua. Mikäli pisteet ovat vielä tämänkin jälkeen tasan, ovat kummatkin kilpailijat samalla sijalla.

Palkinnot

Satakuntacupin palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun jälkeen.

Osakilpailut

Jokainen seura järjestää kaudella kaksi kilpailua seuraavasti: Ellivuori Ski Team 2xSP, Harjavallan Jymy 1xP + 1xSuP sekä Porin Slalomseura 1xP + 1*SuP.

Jokainen seura huolehtii kisatiedottamisen oman seuran jäsenilleen. Osakilpailujen ja cupin tulokset julkaistaan seurojen nettisivuilla.

Kilpailuaikataulu

Ilmoittautuminen

17.00-17.45 (ilmoittautuminen paikanpäällä, mutta ennakkoilmoittautuminenkin on mahdollista, jolloin se nopeuttaa kisojen läpivientiä).

Rataan tutustuminen 17.40-17.55

Ensimmäinen kierros 18.00

Toinen kierros heti ensimmäisen kierroksen päätyttyä

Osallistumisoikeus ja kilpailumaksu

Kilpailuun osallistuva huolehtii että vakuutus on kunnossa ja kattaa alppihiihtoharrastuksen(paras vaihtoehto on ottaa lajiliiton(SkiSport) lisenssin+vakuutuksen). Kilpailuun voi osallistua myös muiden seurojen urheilijat(ei lasketa satakunta cupin pisteisiin, eikä piirinmestaruustuloksiin), osallistumismaksu on 10€. Omien seurojen jäsenillä ei ole osanottomaksua. Hissilippujen hinnat määräytyvät rinteiden hinnoittelun mukaisesti.

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan kansallisia sääntöjä seuraavin poikkeuksin:

  • ensimmäisellä kierroksella epäonnistunut kilpailija saa laskea toisen kierroksen laskunsa omalla paikalla.
  • 8 – 10 v sarjoissa 1. kierroksella epäonnistunut laskija saa uusia laskunsa yhden kerran
  • 2. kierros voidaan laskea samalla radalla kuin ensimmäinen
  • välinesääntöjä ei tarvitse noudattaa (pl. kypärä pakollinen)

Piirinmestaruus-kilpailut

Jokaisessa lajissa järjestetään piirinmestaruus-kilpailut(P,SP ja SuP), palkinnot jaetaan heti kilpailun jälkeen ja järjestävä seuraa hoitaa palkinnot. Tuloksiin lasketaan seurojen urheilijat(Ellist, Hajy ja POSS). Kilpailut on osana satakuntacupin kilpailuja ja käytetään samoja sääntöjä.

Kausi 2024 kokeilu

Kaudella 2024 kokeillaan että viimeinen kilpailu) järjestetään sunnuntaina maaliskuun lopussa ja kilpailun jälkeen pidetään päätöstilaisuus, jossa pientä tarjoilua ja satakunta cupin palkintojenjako.

Eli järjestetään ns. Finaali-tapahtuma, jossa voi olla myös kilpailun jälkeen muuta toimintaa, esim. paripujottelu. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Ellivuoressa.